Naslovna >> Aktivnosti >> Pridružite se akciji izgradnje vakufskog objekta Centra za Kur’an i sunnet!

Pridružite se akciji izgradnje vakufskog objekta Centra za Kur’an i sunnet!

Fakultet islamskih nauka u Sarajevu počinje sa izgradnjom vakufskog objekta Centra za Kur’an i sunnet. Objekat će biti smješten na vakufskoj parceli Halačevića vakuf u ulici Telali. Naša želja je generacijama koje dolaze ostaviti finansijski samoodrživ vakufski objekat čija je osnovna funkcija jačanje hifza i institucionalnog izučavanja Kur’ana i sunneta Božijeg Poslanika, s.a.v.s., u Bosni i Hercegovini.

Objekat će se graditi na cc 600 kvadrata i koncipiran je kao smještajni/stambeni objekat sa 12 apartmana za studente/studentice, polaznike sekcije hifza. U objektu će biti i dvije multimedijalne sale sa pratećim sadržajima (čajnom kuhinjom i toaletima).

Sve pretpostavke za gradnju su ostvarene početkom 2018. godine, dobijanjem pravosnažne građevinske dozvole Federalnog ministarstva okoliša Bosne i Hercegovine, koja je bila neophodna jer se radi o nultoj zoni gradnje.

Pozivamo Vas da podržite ovaj projekat i postanete vakifi Centra za Kur’an i sunnet. Svaka pomoć je dobrodošla, a po završetku projekta, ako Bog da, svim vakifima koji izdvoje 1000,00 KM i više biće uručene vakufname.

Više na linku: www.hafiz.ba