Naslovna >> Aktivnosti >> Važna obavijest! Prekid akcije za kupovinu parcele uz džamiju u Gislavedu

Važna obavijest! Prekid akcije za kupovinu parcele uz džamiju u Gislavedu

Obavijest – VAŽNO !!! Ramazanski vakuf 2018. – obavijest o prekidu akcije

Obaviještavamo sve džematlije da se prekida najavljena dobrovoljna akcija „Ramazanski vakuf 2018. sa namjenom kupovine parcele“ koja se nalazi uz objekat džamije u Gislavedu.

Akciju prekidamo zbog službenog odgovora Gislaveds Kommune (odgovor možete pogledati u nastavku – dole poslije teksta) u kojem stoji da je predmetna parcela definisana kao <javna površina – park> i da se ne može prodati bez izmjene regulacionog plana grada.

 U istom odgovoru se navodi da predmetnu parcelu džemat Gislaved može nesmetano i neograničeno koristiti kako je to dogovoreno sa Gislaveds Kommunom.

*Napomena*

Dobrovoljnu akciju smo i pokrenuli po osnovu informacija koje su došle od službenika Gislaveds Kommune, a koje nažalost nisu bile tačne, pa smo ponovo tražili službeni odgovor Kommune.

Napominjemo da „VAKUFSKI FOND džemata Gislaved“ ostaje aktivan za sve buduće potrebe održavanja našeg vakufa, a što se tiče džematlija koji su već dali svoj dobrovoljni prilog za ovu akciju kupovine parcele, njima svakako ostavljamo na izbor slijedeće opcije:

  • da im se u potpunosti vrati iznos koji su dali sa ovom namjenom,
  • da ostave svoj prilog kao dio Vakufskog fonda za održavanje postojećeg vakufa, odnosno džamije i pratećih prostorija, jer je svakako u planu mijenjanje rasvjete u objektu, planiranje i izrada adekvatnijih abdestana, ali i tekuće održavanje objekta.

*Napomena*

Kutija za dobrovoljne priloge koja je postavljena u džamiji će ostati do kraja Ramazana, sa izmjenom namjene u <Dobrovoljni prilog za održavanje džamije – Ramazan 2018.>.

Nadamo se Vašem razumijevanju za gore navedene informacije, te Vam želimo hajirli ostatak mjeseca Ramazana, a svakako Vas pozivamo da dođete u džamiju na zajedničke namaze i druge planirane aktivnosti.

 S poštovanjem – selam ‘alejkum.

Džematski odbor

Džemat Gislaved