Naslovna >> Aktivnosti >> Tradicionalno – u Liseberg i ove godine

Tradicionalno – u Liseberg i ove godine

Ponovo, došlo vrijeme za Liseberg!

 

Vrijeme je i ove godine za posjetu zabavnog centra Liseberg  kao nagradu djeci koja su pohađala mektebsku nastavu u protekloj školskoj godini tj. 2016 godini.

Dakle, za  djecu koji su pohađala mektebsku nastavu 2016 g. na punktovima u  Gislavedu ,Gnosjö-u i Hillestorp-u i čiji su roditelji  članovi IZ Gislaved organizuje se izlet u Liseberg dana 13 maja 2017. ( subota)  sa polaskom  sa džamijskog parkinga ( Sörgårdsvägen 3) u 09:00 sati, a povratak iz Liseberga je u 19:00 sati.

Islamska zajednica Gislaved i ovaj put snosi troškove za djecu (prijevoz,ulaz ,åkpass i kupon za ručak).

Uz djecu koja su mlađa od 12 godina obavezna je pratnja jednog roditelja,a prijevoz i ulaz tog roditelja za Liseberg plaća IZ Gislaved.Zbog ograničenog mjesta u autobusu važno je da se to respektuje, u slučaju da neko želi biti u pratnji svog djeteta koji je starosnog doba preko 12 g. a ako ima mjesta u autobusu pri polasku naravno da će ići autobusom a ako ne onda mora sam sebi obezbjediti prijevoz i ulaz.U slučaju da su dvoje djece ili više ispod 12 godina iz iste familije imaju pravo jedan roditelj na  jedno djete.

Svi koji planiraju ići na ovaj izlet trebaju da se prijave najkasnije do 09 maja 2017 na džamijski mail: gislaved@izb.se a akontaciju kod efendije na mob.070-025 74 35,Edisa Jakupovica 070-23 77 931 ili kod Delije Fehratovica 076-7066 991.Uplaćivanjem akontacije potvrđuje se prijava .Akontacija je 100 kr po osobi i bice vraćena pri polasku za Liseberg.U slučaju da se neko predomisli i ide privatnim autom neće mu biti vraćena akontacije jer mjesto je rezervisano i u tom slučaju bude ne popunjeno .

Odbor IZ Gislaved