Naslovna >> Aktivnosti >> SERGIJA: POMOĆ NASTRADALIM U POPLAVAMA

SERGIJA: POMOĆ NASTRADALIM U POPLAVAMA

Skoro iz svih krajeva Bosne u Hercegovine stižu iste vijesti: Vodena stihija nosi sve pred sobom, poplavljeni cijeli gradovi, imanja i usjevi nestaju pod vodom, a ono što nije uništila voda dovršavaju brojna aktivirana klizišta. Nakon povlačenja vode  nove opasnosti od zaraza i mina zaostalih iz protekloga rata, a koje je vodena stihija pokrenula na nova i sada neobilježena “nova” minska polja. I pomoć je nophodna. I to odmah.

50452_Sanski Most3 50452_Bosanska Krupa 1

 

Predmet: SERGIJA ZA POMOĆ POPLAVAMA POGOĐENOM STANOVNIŠTVU BOSNE I HERCEGOVINE
Izvršni odbor Islamske zajednice Bošnjaka u Švedskoj, je po hitnoj proceduri razmatrao pitanje prikupljanja pomoći poplavama pogođenom stanovništvu BiH i donio odluku da pozove džemate da danas 16. maja, i u naredni petak 23. maja 2014.g. nakon džuma-namaza, organizuju sergiju radi prikupljanja pomoći.
Naime, vjerovatno vam je poznato da su gotovo čitavu Bosnu i Hercegovinu zahvatile jake kiše koje uzrokuju klizišta i stravične poplave. Mnogi su preko noći ostali bez igdje ičega i štete su ogromne i neprocjenjive. Humanitarna situacija u našoj domovini i bez ovih prirodnih nedaća nije baš najbolja, te je stoga potreba za pružanjem pomoći još veća. S tim u vezi, pozivamo vas na solidarnost i pružanje pomoći, kako putem gore pomenutih sergija tako i izdvajanjem sredstava iz džematske kase shodno vašim mogućnostima.
Molimo vas da prikupljena sredstva uplatite na račun IZBUŠ što prije sa naznakom „Pomoć stanovništvu BiH“. Molimo vas, također, da sredstva prikupljena na današnjoj sergiji uplatite odmah, a ostatak sredstava u sljedeći petak odmah nakon završetka akcije.
Pomoć će posredstvom Rijaseta biti distribuirana do stanovnika ugroženih mjesta.