Naslovna >> Aktivnosti >> SEMINAR AKTIVNIH ČLANICA IZBUŠ-a

SEMINAR AKTIVNIH ČLANICA IZBUŠ-a

DOBRO DOŠLE NA SEMINAR

Poziv na seminar za aktivne članice u našim džematima

U želji da se nastavi praksa održavanja godišnjeg seminara (sada već četvrtu godinu zaredom) na nivou IZBUŠ, Izvršni odbor IZBUŠ u saradnji sa NBV poziva aktivne članice džemata da iskoriste prisutvo eminentnih gošći/predavača iz Bosne i Hercegovine i budu dijelom ovog edukativnog programa.
Na seminar se poziva maksimalno 5 učesnica ispred džemata i dvije predstavnice Bemufa. Ukoliko ima interesa za dolazak više učesnica iz jednog džemata, sve su jednako dobro došle, s tim da, ako predviđena sredstva za seminar ne budu dovoljna, troškovi će se fakturisati džematima koji su poslali veći broj učesnica, srazmjerno broju dobrovoljnih učesnica.

Mjesto održavanja: Prostorije našeg džemata u Göteborgu, Generalsgatan 2B, 415 05 Göteborg.
Vrijeme održavanja: 30/9 – 1/10. 2017. (početak sa okupljanjem uz lagani doručak u subota u 10.00, a završetak u nedjelju poslije ručka, oko 15.00.

Na seminaru će biti obrađene sljedeće teme:

1. a) Pravilna ishrana u teoriji i praksi. b) Radionica.

2. a) Jesmo li zastupljeni dovoljno u medijima, da predstavimo nas u pravom svjetlu nasuprot svim propagandama koje nam se danas plasiraju? b) Javni nastup u medijima/priprema za javni nastup.

3. a) Metodički pristupi u procesu učenja bosanskog jezika izvan granica BiH i predstavljanje Pravopisnog priručnika. b) Najčešće greške u govoru i pisanju-jezička radionoca za učesnice seminara.

Predavači na seminaru su: – Dr. medicine Safija Softić-Namas, – Novinarka, bachelor žurnalistike Amina Đulović, – Mr. sc. Aida Kršo.

Putni troškovi/prenoćište: Naknada za najjeftiniji način putovanja (koristiti zajedničko putovanje autima). Boravak kao i prenošište je u prostorijama džemata Göteborg. S tim u vezi, potrebno je da sa sobom poneste vreće za spavanje i/ili ono što smatrate potrebnim za ovu vrstu smještaja.

Prijavu izvršiti najkasnije do 20. septembra 2017. isključivo preko džemata na e-mail kontakt@izb.se.
Za sva pitanja obratite se sekretaru IZBUŠ.

Predsjednik BIS
Sakib Kenjar

PAŽNJA: Prijavnicu možete naći u priloženom pdf-formatu, kao i više informacija o samom seminaru. Naše članice koje žele da učestuju na ovom seminaru treba da se prijave u džamiji ili kod Nedžibe Kujović, predstavnice žena iz našeg džemata.

Dopis 119a-17 Prijava za dolazak na seminar za aktivne članice IZBUŠ (3)

Dopis 119-17 Poziv na seminar za aktivne članice IZBUŠ (2)

%d bloggers like this: