Naslovna >> Aktivnosti >> RAMAZANSKA ČESTITKA hfz. Adis ef. Baručić

RAMAZANSKA ČESTITKA hfz. Adis ef. Baručić

Bošnjačka islamska zajednica u Gislavedu

Gislaved, Švedska

Ramazanska čestitka 2017. god. / 1438. h.g.

Poštovani,

Koristim ovu priliku da u svoje lično ime, te u ime svoje porodice, zaželim svim džematlijama džemata Gislaved, ali i svim ljudima dobre volje, sretne i berićetne ramazanske dane ove 2017. godine ili 1438. hidžretske godine. Uz dovu Milostivom Gospodaru da mubarek mjesec Ramazan dočekamo u dobrom zdravlju i lijepom raspoloženju, te da ga provedemo u ibadetu posta, namaza, zajedničkih iftara i sehura, prigodnih predavanja, međusobnog potpomaganja i uvažavanja; svi kao braća i sestre u Islamu, kao jedno tijelo, kao istinski insani i vjernici.

Iako nas administracija spriječava da  se već ovog Ramazana aktivno družimo, radimo i surađujemo u našem i Vašem lijepom Gislavedu, naše misli i naše dovu su sa Vama i Vašim porodicama. Iskreno se nadamo da će i administracija ubrzo završiti sve potrebne procedure oko izdavanja našh viza, te da ćemo uskoro biti dio Vaše lijepe zajednice u Gislavedu.

Svi zajedno učimo dovu da iz mjeseca Ramazana izađemo očišćeni od grijeha; ozarenih i nasmijanih lica, ispunjenih duša i sa novim elanom i snagom da, gdje god se nalazimo, iskreno, časno i čvrsto nosimo baklju našeg dini Islama.

Iskreni i mahsuz selami od Adisa, Anele, Suane i Davuda …

 

S poštovanjem;

ČESTITKA U PDF-FILU

ramazanska cestitka_Gislaved_hfzAdisefBarucic (1)

%d bloggers like this: