Naslovna >> Aktivnosti >> Poziv na seminar za aktivne članice u našim džematima – IZBUŠ

Poziv na seminar za aktivne članice u našim džematima – IZBUŠ

PRIJAVE ZA SEMINAR ISPRED DŽEMATA GISLAVED IZVRŠITI NA SLUŽBENI MAIL: gislaved@izb.ba

ROK ZA PRIJAVE: 2018-08-22 DO 15:00 SATI.

U NASTAVKU DONOSIMO KOMPLETAN TEKST POSLAN OD STRANE IZBUŠ-a.

MOLIMO PRIJE PRIJAVE PROČITAJTE DETALJNO.

Poziv na seminar za aktivne članice u našim džematima

IO IZBUŠ-a je na sjednici održanoj 11/08-2018. donio odluku o održavanju Seminara za aktivne članice u našim džematima.

Mjesto održavanja: Halmstad
Vrijeme održavanja: 29. i 30. septembar 2018. (početak sa okupljanjem uz lagani doručak u subotu u 10.00, a završetak u nedjelju poslije ručka, oko 15.00 sati.

Seminar je nastavak aktivnosti koju naša Zajednica sprovodi evo već petu godinu zaredom.
Seminar je obrazovnog karaktera i cilj mu je podstiči naše članice na aktivan angažman u vjerskom, kulturnom i društvenom životu džemata i Zajednice u cijelini, uz angažman svih dostupnih kapaciteta.
Želja nam je isto tako da potstaknemo diskusiju i spoznaju o ženskom aktivizmu u našim džematima.
Seminar je jedinstvena prilika da se naše najaktivnije žene okupe na jednom mjestu, razmijene iskustva, poslušaju eminentne predavače i stimulišu za daljnji rad i angažman u džematu i Zajednici. Nadamo se da ćete iskoristiti ovu priliku i prijaviti svoje predstavnice i time pokazati da vaš džemat vodi računa o ženskom aktivizmu i da ga želi stimulisati i proširiti.
Prodavači na Seminaru su gošće koje imaju iskustvo i zavidne rezultate u radu vjerskih organizacija i civilnog društva.
– Dr. Safija Malkić, profesorica akaida i tefsira, glavna koordinatorica u Odjelu za brak i porodicu Rijaseta IZ u BiH
– Lejla Bešo-Haskić, profesorica fikha, koordinatorica Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam Muftijstva travničkog
U okviru programa predviđeno je da učesnice seminara budu prisutne na donatorskoj večeri koju organizira naš džemat u Halmstadu povodom obilježavanja 20 godina postojanja i uspješnog rada. Gosti donatorske večeri iz Bosne i Hercegovine su hafiz Sulejman Bugari i Eldin Huseinbegović.

Na Seminar se pozivaju dvije predstavnice koje su aktivne u svom džematu. Prijavu sa imenom i prezimenom, mail adresom i brojem mobilnog telefona, izvršiti najkasnije do 22. augusta 2018. isključivo preko džemata.

Napomena: Troškove seminara snosi IZBUŠ u saradnji sa NBV-om. Program seminara i detaljnija uputstva dostavit ćemo naknadno. Prijava je obavezujuća i džemat snosi troškove za prijavljene učesnice koje ne budu prisutne. Za dolazak obije učesnice IZBUŠ ukupno isplaćuje 1,85 kr. po kilometru na osnovu udaljenosti džemata do mjesta održavanja Seminara (obavezno ispunjavanje putnog naloga, kori). Molimo vas da vaše prijave dostavite u što kraćem roku radi potvrde rezervacije hotela, sale i hrane za seminar. Za dodatne informacije obratite se Adisi Radovac, predstavnici žena u IZBUŠ-u, na tel. 0722 532 606.
Predsjednik IZBUŠ-a.