Naslovna >> Aktivnosti >> POMOĆ POTREBNA ODMAH! SVIMA.

POMOĆ POTREBNA ODMAH! SVIMA.

slika 2

Vjerujemo da su rijetki među vama koji nisu vidjeli stravične slike iz Bosne i Hercegovine. Pogotovo iz Bosne. Pogotovo oni koji imaju svoje najbliže u ugroženim područjima. Ne treba biti puno pametan pa razumjeti stupanj katastrofe. I da treba pomoć unesrećenima. Odmah. Gledamo i slušamo vijesti, čitamo po portalima i društvenim mrežama. Pomoć stiže. Iz Prozora za Žepče, iz Sarajeva za Maglaj, iz Velike Kladuše, iz Širokog Brijega, iz Makedonije, iz Hrvatske,  iz svijeta. Mnogo ih je u redu za pomoć. Takvo je došlo vrijeme.

A svako vrijeme ima svoje heroje. Male i velike. Obično sredstva informiranja pažnju daju onima velikima. I treba. Jedino ne treba dati pažnje onima koji bi samo da su u tim teškim trenucima na naslovnim stranama. Pogađate riječ je o političarima i njima sličnima. Umjesto njih treba pisati o onim malim herojima.

Islamska zajednica Bošnjaka u Švedskoj do narednog petka (23.maja) sakuplja novac koji će biti odmah upućen najugroženijima. Ako želite pomoći dođite u džamiju Gislavedu i predajte namijenjena sredstva blagajniku, imamu ili nekome iz odbora. Ili jednostavno – ubacite u za tu svrhu namijenjenu kutiju. Jer unesrećenima treba pomoć što prije. I sve im treba. I još dugo će trebati. Zato i ti se uključi – budi mali heroj.

Umjesto srušenih kuća, klizišta, poplavljenih gradova i polja, uplakanih djece i odraslih, onih koji pomažu, ali i onih koji (kao i uvijek) žele zaraditi na tuđoj muci, pozajmili smo ove tri slike, koje tjeraju na razmišljanje. (Autorima veliko hvala). Razmišljanje o tome – kako i koliko JA mogu pomoći.pas i mačka