Naslovna >> Aktivnosti >> Održana godišnja skupština džemata Gislaved za 2020. godinu

Održana godišnja skupština džemata Gislaved za 2020. godinu

11.09.2021. godine (subota) poslije podne namaza održana je redovna godišnja skupština džemata Gislaved za 2020. godinu. Predloženi dnevni red i prijedlog radnog predsjedništva skupštine su jednoglasno usvojeni, te se pristupilo radnom dijelu skupštine.

Na početku skupštine prezentirana je procedura donošenja prijedloga novog Statuta džemata Gislaved na koji je Statutarna komisija Islamske zajednice Bošnjaka u Švedskoj dala svoju saglasnost. Statut je usvojen jednoglasno.

Novi Statut džemata Gislaved možete pogledati OVDJE

U toku skupštine prisutnim članovima prezentirani su izvještaji drog- och mobbning komisije za 2020. godinu, izvještaj o radu za 2020. godinu, financijski izvještaj za 2020. godinu, kao i izvještaj Revizione komisije za 2020. godine. Nakon kraće diskusije i pojašnjenja svi izvještaji su jednoglasno usvojeni, te su samim usvajanjem, ali i posebnim glasanjem, svi organi džemata Gislaved oslobođeni odgovornosti za 2020. godinu.

Na osnovu usvojenog Statuta džemata Gislaved, a na prijedlog Izborne komisije džemata Gislaved izabrani su organi džemata za mandatni period 2021-2025 godina:

Drog- och mobbning komisija u sastavu: Adis Baručić, Omer Memisi i Naser Batalli.

Džematski odbor u sastavu: Adis Baručić (Imam, član po položaju), redovni članovi: Asim Curkić, Edis Jakupović, Samir Okanović, Omer Memisi, Naser Batalli i Izet Čaušević, te rezervni članovi: Nedžiba Kujović i Sead Dacić. U skladu sa odredbama usvojenog Statuta džematski odbor će na svojoj prvoj konstituirajućoj sjednici izabrati predsjednika džematskog odbora i rasporediti ostale odgovornosti unutar džematskog odbora.

Prezentirani su i financijski plan, odnosno budžet za 2021. godinu, kao i plan rada za 2021. godinu. Nakon kraće diskusije isti su jednoglasno usvojeni.

Na kraju skupštine Imam džemata, zajedno sa prisutnima, proučio je dovu na proučenu Hatmu koju su učili Imam i polaznici mekteba za odrasle džemata Gislaved, a pred duše umrlih vakifa džemata Gislaved.