Naslovna >> Aktivnosti >> Nedjelja; 06.05.2018. – AKCIJA; generalno čišćenje džamije i druženje žena

Nedjelja; 06.05.2018. – AKCIJA; generalno čišćenje džamije i druženje žena

Pozivamo sve žene i djevojke iz džemata Gislaved koje imaju mogućnosti, vremena i volje da dođu u nedjelju 06.05.2018. godine od 15:00 sati (nakon završetka mekteba) na akciju generalnog predramazanskog čišćenja džamije džemata Gislaved.

Apelujemo na žensku populaciju našeg džemata da ovu priliku svakako iskoriste za međusobno druženje, razgovor, ali i eventualno planiranje posebnih aktivnosti koje su potrebne ženskoj populaciji našeg džemata, a koje bi formulisale u vidu prijedloga prema Džematskom odboru džemata Gislaved.

Svakako napominjemo da Džematski odbor stoji na raspolaganju da obezbjedi sve potrebne stvari ili sredstva za sve konkretne prijedloge, ideje i inicijative od strane naših sestara, a koje su u skladu sa principima naše vjere i djelovanjem našeg džemata.

U ovo predramazansko vrijeme vršimo pripreme i čistimo svoje kuće i stanove, svoja dvorišta i avlije, svoja srca i duše … u Ramazan i naša džamija treba da uđe u najljepšem ruhu i mirisu … kako se to radilo i svake prethodne godine i ne sumnjamo u Vaš odziv, cijenje sestre i članice našeg džemata.

Ukoliko imate bilo kakvu potrebu za ovu akciju (sredstva za čišćenje, alati, hrana, piće…) možete se slobodno obratiti predsjedniku Džematskog odbora.

Molimo Milostivog da Vas nagradi za Vaš trud i svaku minutu koju provedete radeći na putu naše vjere i čineći našu džamiju i naš džemat ljepšim i ugodnijim za svakog insana.

Es-selamu ‘alejkum…

Džematski odbor

Džemat Gislaved