Naslovna >> Aktivnosti >> Najava sergije za pomoć povratničkim džematima – sjećanje na Genocid u Srebrenici – petak, 13.07.2018. – džemat Gislaved

Najava sergije za pomoć povratničkim džematima – sjećanje na Genocid u Srebrenici – petak, 13.07.2018. – džemat Gislaved

Obaviještavamo sve džematlije na području džemata Gislaved da će u petak 13.07.2018. godine poslije DŽUME namaza, biti organizovana sergija – prikupljanje dobrovoljnih priloga za pomoć povratničkim džematima, a povodom godišnjice sjećanja na Genocid u Srebrenici.

Ova sergija se postavlja najbliži petak 11. julu, a povodom godišnjice sjećanja na Genocid u Srebrenici svake godine u svim džematima Domovine i Dijaspore i po osnovu odluke Rijaseta Islamske zajednice u BiH i po planu godišnjih sergija koji možete vidjeti u nastavku ovog članka.

NAPOMENA;

Svi oni koji žele dati svoj prilog za ovu sergiju, a neće biti prisutni na džumi 13.07.2018. u džamiji džemata Gislaved, mogu to učiniti uplatom direktno već od danas na račun džemata ili putem Swisha, ali uz obaveznu naznaku prilikom uplate <<sergija 13.07.2018.>>, kako je to definisano u uputstvu za uplate dole.