Naslovna >> Aktivnosti >> MEKTEBSKO TAKMIČENJE

MEKTEBSKO TAKMIČENJE

Islamska zajednica Bošnjaka u Švedskoj ove godine organizira dvodnevno mektebsko takmičenje koje će se održati u džematu Gislaved dana 31/10 ( subota ) i 01/11 ( nedjelja) 2015.godine.
Takmičenje će se održati na taj način što će svaki džemat predstavljati  po 4 predstavnika ,2 predstavnika mlađeg uzrasta (od 1. do 5. razreda osnovne škole) i 2 predstavnika starijeg uzrasta (od 6. do 9. razreda osnovne škole).
Svaki imam će dobiti pitanja i odgovore za obje kategorije i na osnovu njih pripremiti takmičare.
Test će biti sastavljen od 30 pitanja (koncipiranih od ovih datih 50 pitanja).
IZBUŠ financira troškove smještaja,hrane,nagrada pobjednicima kao i putne troškove kandidatima.
Djeci iz džemata Gislaved koja budu zainteresirana, uz suglasnost roditelja će se podjeliti pitanja sa odgovorima s kojima će se djeca pripremati. Nakon toga će se testiranjem izabrati po dva predstavnika mlađeg i dva  predstavnika starijeg uzrasta, koji će predstavljati naš džemat na ovom takmičenju..O ovome svemu bićete blagovremeno obavještavani od strane imama koji će pripremati djecu.
Stoga šaljemo i vama roditeljima ovu obavijest i nadamo se velikom odazivu djece.
Svima nam je poznato da se ovim postižu još bolji mektebski rezultati .
Materijal za takmičenje biće podijeljen zainteresiranoj djeci za vrijeme mektebske nastave, a oni koji žele da materijal imaju u digitalnoj formi, svoj mejl mogu ostaviti kod imama, te će im se testovi poslati na njihov mejl.
IO IZ Gislaved