Naslovna >> Aktivnosti >> Džemat Norrköping; Donatorsko veče za izgradnju islamskog centra (džamije)

Džemat Norrköping; Donatorsko veče za izgradnju islamskog centra (džamije)

“One koji troše imetke svoje na Allahovom putu, a onda ono što potroše ne poprate prigovaranjem i uvredama, čeka nagrada u Gospodara njihova, – ničega se oni neće bojati i ni za čim oni neće tugovati”. (El-Bekare, 262)

Esselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu, draga braćo i cijenjene sestre!

Čast i zadovoljstvo nam je pozvati vas na donatorsku večeri kamen temeljac za izgradnju islamskog centra u džematu bošnjačke islamske zajednice Norrköping.

Donatorska večer bit će upriličena u subotu 12.05.2018.god u 16 sati u sali Borgen/Svängom, ulica Folkborgsvägen 18, Norrköping.

Kamen temeljac za islamski centar bit će istog dana u subotu 12.05.2018. god. u 14:00 sati na zamljištu predviđenom za izgradnju islamskog centra. Zemljište se nalazi na raskrsnici između ulice Skarphagsleden i Ektorpsgatan.

Ulaz na donatorsku večer je simboličnih 1000 kr po osobi/stolici, a prvih 500 koji uplate imaju prednost da prisustvuju jer sala je ograničenog kapaciteta. Ukoliko budete željeli povesti vašu djecu, IO je obezbijedio osobe koje će ih zabaviti uz prigodan sadržaj za djecu. Prostor za djecu bit će naš mesdžid na Norra Promenaden 125. U cijenu ulaza uračunata je vaša večera,desert, piće i bogat kulturno-vjerski program sa specijalnim gostima:

-Dr. hfz. Senaid ef. Zaimović, Direktor vakufske direkcije Rijaseta IZ-e u BiH

  • Mensur ef. Pašalić-Šef ureda za bošnjačku dijasporu Rijaseta IZ-e u BiH
  • Mustafa ef. Isaković-Učač Kurana i izvođač ilahija i kasida
  • Dječiji hor BIZ Norrköping
  • Omladinski hor BIZ Norrköping

Rok za uplatu na donatorsku večer jeste sedam dana prije iste tj. do 06.05.2018. godine kako bi mogli na vrijeme obezbijediti hranu. Svi oni koji budu željeli uplatiti veći iznos za izgradnju islamskog centra moći će to uraditi na donatorskoj večeri kao i u prostorijama BIZ Norrkoping.

Sve uplate možete vršiti na bankovni račun kod:

Swedbank: 8480-6914766287-9

Swish: 123434 40 57

Uz napomenu da obavezno navedete svrhu uplate i imena osoba za koje uplaćujete.

Uz mahsuz-selam;

IO BiZ Norrköping

“Primjer onih koji troše svoj imetak na Allahovom putu je kao primjer jednog zrna iz kojeg nikne sedam klasova, a u svakom klasu ima stotinu zrna, Allah povećava kome hoće, Allah je neizmjerno dobar i zna sve”.

 Pozivnicu u PDF-u možete vidjeti/skinuti ovdje Pozivnica na donatorsku vecer_Norrköping_2018